BİTLİS TATVAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRME DUYURUSU

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRME DUYURUSU

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında İlçemiz Merkez ve bağlı köy okullarında sınıf ve branş öğretmenlerinden askere giden, aylıksız izne ayrılan, doğum iznine ayrılan, raporlu olan öğretmenlerin yerine ve boş norm kadro karşılığında ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır. 

İhtiyaç duyulacak branşlarda ek ders ücreti karşılığında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyen lisans mezunu adayların, E-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu bağlantısını kullanarak 22/08/2022 ? 02/09/2022 tarihleri arasında başvurularını yapması gerekmektedir.

 

Bu çerçevede;

1- 16/12/2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9'uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi kapsamında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirileceklerde sırasıyla:

a) Mezuniyeti, görevlendirileceği alanın öğretmen atamasına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları arasında yer alanlara,

b) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup yan alanı görevlendirileceği alana uygun olanlara,

c) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlere,

ç) Mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlerden başlamak üzere diğer yükseköğretim programı mezunlarına, öncelik verilecektir.

2- Birinci madde kapsamında yapılacak görevlendirmelerde, Talim ve Terbiye Kurulunun "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"na ilişkin Kurul Kararında belirtilen öncelik durumları dikkate alınacaktır.

3- Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e-Devlet sistemi üzerinden başvuranlar arasından belirlenecektir. Öğretim yılı içerisinde çeşitli nedenlerle ihtiyaç oluşması hâlinde bu kapsamda görevlendirme yapılabilecektir.

4- Bir alana birden fazla aynı nitelikleri taşıyanların başvuruları hâlinde sırasıyla; bir önceki öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilen, Kamu Personel Seçme Sınavı puanı yüksek olan, diploma notu yüksek olan tercih edilecek; eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenecektir.

5- Emekliler, yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilebilecektir.

 

 

 

 

 

 

Adayların E-Devlet üzerinden "Dönem Bilgisi" kısmında "Aktif Dönem'in 2022-2023 I.Dönem" olmasına dikkat ederek başvuru yapmaları  yeterli olup ayrıca dosya teslim etmeleri GEREKMEMEKTEDİR.

 

Görev verilmesi hâlinde adayların, ekte yer alan Başvuru Formu ile aşağıda belirtilen belgeleri mavi dosya içerisinde Müdürlüğümüze ibraz etmesi gerekmektedir:

1-Diploma Fotokopisi veya Mezun Belgesi (E-Devlet-barkodlu belge) [1 adet]

2-Pedagojik Formasyon Sertifikası [1 adet]

3- 2020-2021 KPSS Sonuç Belgesi  [1 adet]

4-Adli Sicil Kaydı (E-Devlet-barkodlu belge) [1 adet]

5-Askerlik Durum Belgesi (E-Devlet-barkodlu belge) [1 adet]

6- Nüfus Cüzdanı / Kimlik Kartı Fotokopisi [1 adet]

7-Yerleşim Yeri (İkametgah) Belgesi (E-Devlet-barkodlu belge) [1 adet]

8-Varsa Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kurs Bitirme Belgesi

[1 adet]

9-Son Altı Ay İçerisinde Çekilmiş Biyometrik Fotoğrafı [1 adet]

 

 

 

NOT 1: Görevlendirmeler yalnızca lisans mezunları arasından yapılacak olup lisans mezunlarınca ihtiyacın karşılanmaması hâlinde, okul öncesi alanına münhasır olmak üzere çocuk gelişimi ön lisans başvuruları da ihtiyaç durumuna göre değerlendirmeye alınabilecektir.

NOT 2: Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular ve buna bağlı gerçekleştirilmiş tüm işlemler geçersiz sayılacaktır.

 

TATVAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

 

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ: /meb_iys_dosyalar/2022_08/17141459_BAYVURU_FORMU_2.xls

KÜLTÜR MAHALLESİ CUMHURİYET BULVARI NO177 TATVAN KAYMAKAMLIĞI KAT4 TATVAN / BİTLİS - 0434 827 65 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.